Pikainen puolitusina – syitä äänestää Piraatteja

Piraattien äänestämiseen on paljon syitä ja koska äänestäjienkin on syytä tietää näistä, niin listaan pikaisesti ensimmäiset kuusi mieleentulevaa syytä äänestää Piraatti eduskuntaan:

1) Piraateilla on näytön paikka. Kun Piraatti pääsee eduskuntaan, hänen takanaan seisoo yli 4 000 jäsentä, jotka auttavat kansanedustajaamme politiikan muotoilussa ja eteenpäin viemisessä. Jos läpi päässyt Piraatti jäisi lepäämään laakereillaan, tai pettäisi äänestäjänsä puolueen ideologian ydinalueiden suhteen, olisi uskottavuutemme mennyttä.

2) Piraateilta löytyy asiantuntemusta, jota muilla puolueilla ei ole. Piraattien kansanedustajalta ei jää ennakkosensuurin ujutus huomaamatta – me huomasimme sen ilman edustajanpaikkaakin, palkatta. Tarvitsemme siis ainakin yhden piraatin kertomaan muille kansanedustajille, mitä asioita he ovat ylenkatsoneet.

3) Piraatit haluavat muuttaa itse demokraattista järjestelmäämme. Kokoomus mainostaa, että politiikka on rikki, mutta heillä ei ole yhtäkään ehdotusta itse poliittisen järjestelmän parantamiseksi. En usko, että he tosiasiallisesti haluavatkaan muuttaa politiikkaa ja sen tekemistä. Piraatit haluavat parantaa kansalaisaloitteiden vaikuttavuutta, vaihtaa vaalitapaa, lisätä hallinnon avoimuutta ja julkisen tiedon saatavuutta reilusti entisestään.

4) Jos olet alle 30-vuotias, niin miksi et äänestäisi Suomen ylivoimaisesti nuorimmista ehdokkaista koostuvaa puoluetta? Jo aikaisemmin on nähty, että yli 50-vuotiaat kansanedustajat äänestävät säännönmukaisesti eri tavalla, ainakin tietyissä liberaaleissa aiheissa, kuten esimerkiksi tasa-arvoisen avioliittolain suhteen.

5) Piraatit ovat Suomen ylivoimaisesti liberaalein puolue. Jos me todella olisimme yhden asian puolue, niin se asia olisi vapaus. Piraattien ehdokkaiden mielipiteet vasemmisto-oikeisto -asettelussa vaihtelevat hyvinkin paljon, mutta juuri liberaaliudessa me olemme Suomen johdonmukaisin puolue. RKP, ja Kokoomus kyllä väittävät olevansa liberaaleja, ja puolustavansa yksilönvapauksia mutta näiden viimeisten kahdeksan hallitusvuoden aikana niiden teot ja säätämät lait puhuvat aivan päinvastaista kieltä.

6) Piraatit ovat poliittisesti kokemattomia ja eivät siten ole vielä ehtineet korruptoitumaan. Meidän on jatkossakin vaikea korruptoitua, sillä avoimuuden edistäminen tarkoittaa tietenkin sitä, että me joudumme näyttämään esimerkkiä kaikissa tekemisissämme. Me olemme näiden vaalien tähän asti ainoa puolue, jonka kaikki jäsenet ovat täyttäneet vaalirahoituksen ennakkoilmoituksen.

 

Olen itse ehdolla Piraattien riveissä Helsingin vaalipiirissä numerolla 259. Äänien saaminen antaa minulle hurjasti motivaatiota jatkaa toimintaani, myös eduskunnan ulkopuolelta.

Leave a comment

Your email address will not be published.