Puolesta

Yleisempiä tavoitteitani poliitikkona ovat julkishallinnon kasvava avoimuus ja läpinäkyvyys. Puolustan kansalaisoikeuksia, joista erityisesti yksityisyys ja sananvapaus ovat minulle keskeisimpiä. Haluan edistää tuloerojen kaventamista ja tulojen reilumpaa jakautumista.

Vapaus tuo myös vastuuta ja meidän tuleekin huomioida ympäristömme luonto ja muut ihmiset. Kestävä kehitys ja  yhteisöllisyys ovat minulle niinikään tärkeitä asioita.

18 Replies to “Puolesta”

 1. jep! vaalikonneella tänään ekaa kertaa näissä vaaleissa, katsoin ehdokaslistan ja olit kolmantena siinä, mutta kun selasin mielipiteet, niin helkkarin hyvät perustelut sulla! enpä olisi oikeesti uskonu näin helposti ehdokasta löytyvän, mutta erittäin hyvä että tuollainen tyyppi on ehdolla ja saat kyllä mun äänen ainakin ehdottomasti. koska itse olen 27v anarkisti-taiteilija-urheilija-ihmisoikeusaktivisti-idealisti joka tietää että muutos on mahdollinen kun siihen itse uskoo ja tietää mitä tekee, ja näin myös toimin. Siksi minulla on ystäviä. täysin samaa mieltä muun ohella myöskin kannabiksesta- verraistettu piriin aakkosiin ja heroiiniin, ja nykynuorista varsinkin Malmilla missä asun monet tulevat multakin kysymään poretta, vaikken tosiaan tunne heitä enkä käytä huumeita, poltan tötsyjä vain, alkoholia terveellisempää. SUOMI TAITAA OLLA YKSI ISO LÄPIMÄTÄ VIRASTO! jotain pitää tehdä ja hyvä toisaalta niin. Toimintaa tarvitaan, ja hyviä tyyppejä.

  Ja sä sitten menet sinne eduskuntaan! 🙂

 2. Kiva että olet tätä mieltä, et arvaakaan kuinka kiva on välillä kuulla kehuja ajatuksistaan. Vaalirahoitusta en tosiaan kerää, mutta kavereille kannattaa promota, se on ihan ilmaista ja verkkosivuni pitäisi olla tarpeeksi helposti mieleen jäävä, eli siis hän.fi.

  Jos kiinnostaa mielipiteeni aiheesta X, niin saa tulla kysymään ihan vapaasti!

 3. Kunhan löytyi vaalikone joka ei käsitellyt ihmistä vihanneksena niin alkoi parempia ehdokkaitakin löytymään :-). Toivon vilpittömästi että pääset läpi ja että edes osa ajatuksistasi konkretisoituvat valinnoiksi eduskunnassa. Onnea matkaan!

 4. Olen täysin samaa mieltä suurimmasta osasta asioita. Olen kuitenkin harkitsemassa äänestää persuja pelkän pakkoruotsikysymyksen takia, protestiäänenä.

  Siksi haluaisinkin tietää, mitä äänelle oikeasti käy jos sen antaa liian pienelle puolueelle.

  Minulla on tästä huonoja kokemuksia. Eli siis mitään ei tapahdu. Sitten puolue voisi tsägällä kehittää jotain konkreettisempia näkemyksiä sosiaalisen järjestelmän toimivuuden parantamiseksi. Tietoyhteiskunta kun tulee joka tapauksessa muodossa tai toisessa.

 5. Tietääkseni EUn pankkitakauksien vastustaminen sekä pakkoruotsin poistaminen olisivat itselleni ainoat asiat mistä olen Persujen kanssa samaa mieltä.

  Persut ovat huono protestipuolue, koska heillä on hyvin konservatiiviset arvot ja uskonkin Suomen taantuvan muutenkin kuin taloudellisesti heidän saadessaan tarpeeksi valtaa. “Veltto” Virtanenkaan ei vastannut suoraan kysymykseeni: Olisiko hänen mielestään raskauden keskeytyksen edellytyksiä tiukennettava. Toinen itseäni suuresti huolestuttava suuntaus olisi vain isäinmaallisen taiteen tukeminen. Kolmas olisi opiskelijoiden vastaisuus jne.

  Nämä ovat ensimmäiset vaalit Piraattipuolueelle. Jokainen meidän saamamme ääni antaa meille uskoa toimintamme jatkamiseen täysin purjein. Voit vain kuvitella mitä tapahtuu jos pääsemme eduskuntaan: saisimme toimintaamme 180 000€/edustaja/vuosi! Olemme mielestäni venyneet kerrassaan valtaviin mittoihin pelkällä vapaaehtoistyöllä ja noin 10 000€ lahjoitusrahojen avulla.

  Tietoyhteiskunta, tekijänoikeudet, sananvapaus ja yksityisyys alkavat olla niin rempallaan, että Piraattipuoluetta ehdottomasti tarvitaan – meillä on paljon teknistä tietämystä ja iso määrä innokkaita ihmisiä viemässä Suomea informatiivisempaan tulevaisuuteen. Piraattipuolueella oli myös suurin määrä insinööriehdokkaita KAIKISTA puolueista, lähes enemmän kuin Vihreillä ja Kokoomuksella yhteensä!

  Tietoyhteiskunnan “tulo” ei ole mitenkään itsestäänselvyys, se voi tulla esimerkiksi sellaisessa muodossa, jossa valtio ja kunnat joutuvat maksamaan poskettoman montaa kallista lisenssiä. Valtion tietojärjestelmien pitäisi olla valtion omistuksessa, nyt erinäiset IT-firmat omistavat niistä valtaosan ja ovatpa tuottaneet verorahoillamme vielä poikkeuksellisen surkeita palveluja, esimerkkinä vaikkapa nämä rakkaan eduskuntamme sivut. Minulla on tähän ongelmaan ratkaisu ja blogaan sen tänne pikapuoliin.

 6. Katselin tuolta foorumeilta pakkoruotsikirjoittelua piraattipuolueen osalta ja täytyy todeta, että vaikka vähän vaille valmis DI olenkin, niin ikävä kyllä silti pitää äänestää persuja vain tämän takia. Jos puolueesi olisi selvästi eri mieltä tästä asiasta, voisin äänestää teitä. Voit ajatella minua ikäänkuin RKP:n äänestäjänä, paitsi että äänestän persuja.

  En usko että tätä maata voi hirveästi taannuttaa enempää kulttuurisesti verrattuna nykyiseen pakkoruotsimentaliteettiin, joten persut lähinnä realisoisivat keskustelun tasolle, joka vastaa todellisuutta.

 7. Ja joo, toi aborttijuttu on vähän outo. En usko, että tulee Suomessa menestymään näillä kirkostaeroamisluvuilla, enkä usko että suurin osa persujen kannattajista edes pitää uskontoa tärkeänä.

  Voin toki olla väärässä.

 8. Noh, kai sitten pitää olla tuhlaamatta enempää aikaa ja antaa ääni 1-vuotiaana maahanmuuttaneelle. Käännytit juuri persun. Mutta pakkoruotsista ei sitten jousteta, koska se on vain reliikki ja se syrjii ikävä kyllä eniten nimenomaan suomalaisia itseään, omasta kielestä riippumatta. Kannattaisin paljon mieluummin vaikka Ruotsin tyyppistä kielilainsäädäntöä.

  Minusta mielipide pakkoruotsista on myös hyvä testi sille osaako ihminen ylipäätään ajatella itsestään riippumattomasti, koska minä ainakin ajattelen erityisesti niitä, joille kielen oppiminen ei ole niin helppoa. Kannatan ehdottomasti neurodiversiteetin huomioonottamista koulutusjärjestelmässä muutenkin kuin tukiopetuksella. Omalla kohdalla on jäänyt kielen opetteleminen vähemmälle lähinnä periaatteellisista syistä. Jos se olisi vapaaehtoista, voisin käyttää sitä enemmän. Mutta todennäköisesti olisin silti valinnut jonkun suuremman maailmankielen tilalle, jos se olisi koulussani ollut mahdollista.

  Pakkoruotsi on loistava esimerkki asiasta, jolla nujerretaan vaikka jonkun autistin tai lukihäiriöisen itsetuntoa ja tuhlataan muuten mahdollisesti poikkeuksellisenkin älykkään ihmisen voimavaroja. Erityisesti TKK:lla näitä tapasi muutaman, jolle en todellakaan lähtisi opettamaan mitään muita kuin välttämättömiä kieliä. Ja kun siitä ei voi saada vapautusta. Armeijastakin voi, joten sekin on tavallaan inhimillisempi järjestelmä. Ja koko pakkoruotsi ajaa pääasiassa vain pienen ihmisryhmän itsekeskeistä etua, vaikka yhteiskunta paapoo heitä jo eniten ehkä kaikista vähemmistöistä maailmassa. En oikein ymmärrä miksi he haluavat tuottaa vihollisia itselleen yhteiskunnan ylläpitämissä laitoksissa…

 9. jee! 🙂

  Minusta ruotsin asema suomen virallisena kielenä tulisi poistaa. Pakkoruotsi tulee Suomelle hyvin kalliiksi ja todellisten kustannuksien suuruutta voidaan vain arvailla. Itse koin ruotsin kielen opiskelun todella vastenmieliseksi, varsinkin kun halusin osata saksaa, ja se piti ottaa mukaan vielä – pitkän matematiikan ja laajan fysiikan lisäksi.

  “Pakkomatematiikan” vertailu ruotsin kieleen ontuu suuresti, verrattaessa esimerkiksi aineiden tarpeellisuutta.

  Minusta kuntien tulisi päättää, ovatko ruotsinkieliset palvelut tarpeellisia, ja he saisivat kaksikielisyyteen tukea, ainakin siirtymävaiheessa valtiolta. Koulussa ruotsin lukeminen pitää perustua vapaaehtoisuuteen.

 10. Hei,

  haluaisin mielipiteesi työllisyyden vai onko se nykyisin työttömyyden hoidosta? Esiintyyko Suomessa mielestäsi ns. ikärasismia edelliseen liittyen?

  Muuten olen samaa mieltä kanssasi monista asioista!

  Onnea vaaleihin!

  Terveisin Leena.

 11. Hei Leena,
  Minusta yksi ratkaisu olisi vähentää ihmisten työviikkoja 4-päiväisiksi. Näin töitä riittäisi useammille ihmisille. Ihmiset eivät myöskään palaisi loppuun niin helposti ja näin saataisiin vuorostaan vähennettyä sairaspoissaoloja ja pidennettyä työuria paremman työhyvinvoinnin kautta. Perheiden lapset saisivat myös enemmän aikaa vanhempiensa kanssa. Myös perustulo poistaisi kannustinloukkoja, joiden takia työllistyminen lyhyempiin työsuhteisiin ei ole työntekijälle kannattavaa.

  Onnistuneesti toteutettu tietoyhteiskunta lisäisi myös mahdollisuuksia tehdä töitä kotoa käsin ja uskon että tähän ollaan yhä enenevissä määrin menossakin. Toimistotilat ovat kalliita ja syrjäytyneempien ihmistenkin olisi helpompaa osallistua työelämään kodin mukavuusalueelta. En suinkaan yritä muuttaa kaikkia työpaikkoja ihmisten koteihin, mutta jos työntekijällä olisi tähän halua, niin voitaisiin tehdä. Minusta esimerkiksi työmatkat hukkaavaat ihmisten elämää ja kuormittavat luontoa enemmän kuin olisi tarpeen.

  Uskon, että nykyisessä järjestelmässä eläkeikää lähestyviä syrjitään osaksi ikälisien takia. Tästä minulla ei kuitenkaan ole tarkempaa tietoa.

 12. Mietin etta mita mielta olet sananvapauden rajoista. Esim. miksi kun on kyse Muhammad pilapiirroksista sita puolustetaan mutta holocoustia tai homoutta ei saa kritisoida tai kyseenalaistaa? Onko siis mielestasi sananvapaudella rajoja, jos se esim lietsoo vihaa?

  (anteeksi britti nappis)

 13. Minusta Muhammedin kuvista tehty vouhkaus on turhaa tuubaa, jolla villitään varsinkin kristittyjä muslimien kimppuun ja päinvastoin. Muhammedin kuvia on ollut paljon aikasemmin mitä julkisuudessa annetaan ymmärtää:

  http://jthz.com/freedom_in_an_unfree_world/

  Holocaustin kieltäminen on mielestäni typerää, mutta typeryys yksin ei voi olla syynä kieltoon mielipiteiden ilmaisulle. Minusta holocaustia saa kieltää julkisesti ihan niin paljon kuin haluaa. Mitä homojen kritisoimiseen tulee, niin yllyttäminen rikokseen (esim. pahoinpitelyyn) on rikos ja se on minusta ihan oikein. KAIKKEA pitää voida kritisoida.

  Esimerkiksi Seppo Lehdon “blogit” olivat parjauksessa ja panettelussa kerrassaan ikävää luettavaa, mutta niin kauan kun hän ei yllytä rikokseen tai valehtele asioita jostain ihmisestä, moinen alatyylinen sikailu on sallittava. Sama siis pätee tässäkin: typeryys yksin ei saa olla syynä mielipiteiden kertakaikkiseen kieltämiseen. Tietääkseni Seppo kuitenkin valehteli Tarja Halosen syyllistyneen rikoksiin ja kunnianloukkauksia oli lähes jokaisessa kappaleessa jotka presidenttiämme käsittelivät. Tämä on ylittänyt rikoksen merkit jossa kirjoittelu aiheuttaa todellista, aiheetonta harmia toiselle ihmiselle ja sitä en hyväksy. Tässä on ero vihan lietsomisen perusteille – se ei saa perustua valheisiin.

 14. Olit vaalikoneen toiseksi parhailla pistelukemilla, mutta tutustuminen mielipiteisiisi näiden sivujen kautta vakuutti minut täysin. Ääneni menen laittamaan laatikkoon numerolla 181.
  Toivottavasti pääset eduskuntaan!
  Ja sitten, kun olet siellä niin toivon, että se ******n pääomatulovero ajetaan progressiiviseksi! Korpeaa suunnattomasti, että suurempituloinen “naapurini” kantaa pienemmän korren kekoon kuin minä!

 15. Kiitos äänestäsi Tuomas, sain tosiaan Hgissä 222 ääntä. Tavoitteeni oli 100, joten äänimäärä ylitti odotukseni yli tuplaten! Jokainen ääni oli meille tärkeä, sillä ne lisäävät uskottavuuttamme ja ennen kaikkea kannustavat meitä jatkamaan tärkeäksi kokemaamme työtä. Ensi vuoden Kunnallisvaaleissa läpimenoamme ei voida estää ja 2015 eduskuntavaalit tulevat olemaan todellinen tulikasteemme. Äänesi ei ole missään tapauksessa mennyt hukkaan, vaikkemme edustajaa saanetkaan. Jos nykyinen vaalijärjestelmä olisi oikeudenmukaisempi, 0.5% äänistä olisi siihen paikkaan oikeuttanut. Piraattipuolue tulee taistelemaan keinotekoista kiinteää 3% äänikynnystä vastaan kynsin hampain.

 16. Olisi varmaan syytä vähän päivitellä näitä sivuja kunnallisvaaleja varten. Nämä sivut eivät nyt oikein kerro mitään tavoitteistasi kunnallisessa politiikassa. Ja linkki piraattipuolueen ohjelmaankin on ilmeisesti eduskuntavaaleja koskeva eikä vie enää minnekään.

  Vaalikoneessa sinulla oli kyllä hyviä vastauksia, mutta nämä sivut antavat nyt hieman masentavan kuvan innokkuudesta hoitaa kunnan asioita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *