Vastaan

– Yksityisyyden ja sananvapauden kaventamista

– Äänikynnystä ja puoluetukea nykymuodossaan (170000€/edustaja/vuosi)

– Ruotsin kielen asemaa Suomen toisena virallisena kielenä ja sen opettamista kouluissa pakollisena aineena – valinnainen kieli olisi paljon parempi ratkaisu

– Eläinsuojelulain valvonnan laiminlyöntiä

– Yli 20v. pitkää tekijänoikeuden suoja-aikaa

– Syrjintää rodun, seksuaalisten suuntaumusten tai sukupuolen perusteella

– Pääomatuloveron alhaisuutta (verrattuna ansiotuloveroon)

– Suomen puolustusvoimien aseellista läsnäoloa muualla kuin omien tai liittolaistemme maiden rajojen sisäpuolella

– NATOa. Myös muiden Euroopan valtioiden tulisi erota NATOsta

Sähköistä äänestystä. Tässä havainnollinen vertailu kasinoiden ja äänestyskoneiden välillä

Hyvitysmaksuja

6 Replies to “Vastaan”

 1. Laita vielä vastaan listalle ehdotettu veronkaltainen mediamaksu niin saat takuuvarmasti vähintään yhden äänen lisää.

 2. Juuri näin, kannatetaan! 🙂

  Ps. Ois kätevää jos ehdokasnumero olisi jossain näkyvillä ettei tarvitse erikseen PP:n (tms) sivuilta käydä hakemassa.

  1. hmm.. noh, vaikka mulla on ihan hyvä numero (181), niin oon ajatellu sen vähän niin, että kun ihmiset astuu sinne koppiin ja selaa Piraattipuolueen nimet ja törmää minun nimeen niin ne muistaa että tämähän se oli.

   Kai tuon voisi silti etusivulle pistää.

 3. Mites yleinen asevelvollisuus? Vaikea kuvitella, että kaltaisesi syrjintää vastustava ihminen voisi tuollaista ikävää järjestelmää kannattaa 🙂

  Kyselenpä nyt samalla muutakin, toivottavasti ei haittaa / ole väärä paikka!

  Mikä on kantasi ydinvoimaan / energiapolitiikkaan yleensä? Tai maatalouteen? Suomen asemaan EU:ssa? Vanhempainvapaiden käytön jakautumiseen?

  Olen päättänyt jo äänestäväni piraattia, mutta ehdokkaan valitseminen on vielä kesken. Teitä on niin monenlaisia, ja osan kanssa sitä on hyvinkin eri linjoilla tärkeissäkin asioissa, harmillista. Toisaalta vaalitapamme vuoksi ei tietenkään edes ole juuri väliä, ketä noin henkilötasolla äänestää. Siksi myös vähän pelottaa ehdokkaiden diversiteetti. Sinä kuitenkin vaikutat ainakin näin pintaraapaisun perusteella ihan mukavalta vaihtoehdolta.

  Näin feministinä ei muuten ollut kovin helppoa päättää äänestää piraatteja, puolue kun ei kokonaisuutena ole aina ollut tasa-arvoasioissa ihan kärryillä, vaikka yksittäisissä ehdokkaissa feministejäkin on (ainakin aatteen tasolla; ei kai heistä kukaan varsinaisesti feministiksi identifioidu, mutta pragmaatikkona en välitä). Päätin kuitenkin sananvapaus- ja tietoyhteiskunta-asioiden olevan sen verran a) tärkeitä b) heikoissa kantimissa tällä hetkellä, että täytyy uhrata toinen tärkeä aate ja toivoa, ettei mahdollisesti eduskuntaan asti pääsevä piraatti ole pahimman linjan misogyyninen antifeministi (enkä edes todellakaan puhu tästä eräästä julkisuuttakin saaneesta tapauksesta). Ja ehkäpä tuo tilanne vielä muuttuu – tai paljastuu osittain vääräksi mielikuvaksi.

  Noh, onnea vaaleihin joka tapauksessa! 🙂

 4. En kannata yleistä asevelvollisuutta. Vapaaehtoisuuteen perustuva palvelusaika olisi parempi vaihtoehto – kompromissiksi voisin tosin ensi vaalikaudelle suostua 4kk asevelvollisuuteen mutta suunnan on oltava kohti asevelvollisuudesta vapautumista. Kävin itse kylläkin 12kk armeijan.

  Energiapolitiikasta sen verran, että mielestäni 3. uutta periaatepäätöstä ydinvoimalan rakentamisesta ei tarvita ainakaan ennen kuin se Olkiluoto-3 on pystyssä! Uusioenergiaa pitää ehdottomasti tukea, ja sen tulisikin saada enemmän valtion tukea kuin esimerkiksi fossiilisten polttoaineiden. Näin ei nykyään ole. Yksi edistävä askel olisi esimerkiksi sallia pienten yksityisten energiantuottajien sähkön myymisen valtakunnanverkkoon. Nykyään yksityinen energiantuottaja joutuu luopumaan ylimääräisestä sähköstä ilmaiseksi ja niin ei pitäisi olla.

  Tässä yksi mielenkiintoinen tuulivoimateknologia:
  http://www.liberty-wind-energy.com/ – näitä voisi kaupungissakin asentaa kerrostalojen katoille.

  Energia- ja maatalouspolitiikassa olen molemmissa omavaraisuuden kannalla. Suomen tulee voida tarjota sekä ruokaa että energiaa kansalaisilleen muiden maiden tilanteista huolimatta. Voisimme hyvinä aikoina kasvattaa esimerkiksi rypsiä, marjoja, ruista ja vaihtaa näitä vaikka viiniin ja oliiveihin. Varsinkin nykyään yhä useampi kuluttaja alkaa olemaan tietoisempi ravintonsa terveellisyydestä, joten esimerkiksi ruista pitäisi mielestäni markkinoida enemmän Suomen vientituotteena.

  Suomen asema EUssa? Pankkitakauksiin suostuminen on minusta hulluutta: 16mrd takaukset joita ollaan antamssa EUlle, riittäisi perustulon kustannuksiin ainakin 10 vuodeksi! 2013 yksityiset pankit alkaisivat vihdoin kantamaan riskinsä ja voit uskoa, että yksikään yksityinen pankki ei lähde näitä konkurssin partaalla olevia maita lainoittamaan -> takaukset lunastetaan ja ne tuskin edes riittävät! Muuten yhteisvaluutta ja Euroopan asema jenkkien ja aasialaisten kilpailevana talousalueena ovat mielestäni hyvä asia.

  Vanhempainvapaista en ihan hirveästi tiedä, mutta 158 arkipäivää (mukaanlukien lauantait) kahden vanhemman kesken jaettuna ei ole minusta ainakaan liikaa. Unettomat yöt ovat joka tapauksessa täyden työpanoksen antamisen esteenä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *