Suomen Uutiset narahti taas vihan lietsonnasta muslimeja kohtaan


Suomen Uutisten uusin rimanalitus – joka on siis täysin johdonmukaista ulkomaalaisvihan lietsontaa – sai taas todistettavasti jatkoa. Ohimoni tällä kertaa sykkimään saanut kirjoitus johtaa minusta jo niin pahasti harhaan, että se on oikeammin määrätietoista valehtelua.

Tämän suorastaan vaarallisen asenteellisen julkaisun otsikko kuului näin:

Helsinkiläisille 800 000 euron lasku islamin opetuksesta peruskouluissa – yhden tunnin hinta jopa 2 000 euroa

Tässähän siis sanotaan ihan selvällä Suomen kielellä, että yhden islamin tunnin opetus maksaa meille Helsingin veronmaksajille jopa 2000€. Itse artikkelin lukemalla selviää, että “Vuositasolla yksi tunti islamin opetusta maksaa kaupungille noin 2 000 euroa.”.

Tämäkin on edelleen erittäin hämäävästi sanottu, sillä esimerkiksi itse jouduin kinaamaan Facebookissa pitkään epäilyksestäni, että sana “vuositasolla” viittaa siis yhteen tuntiin viikossa. Tämän ei uskoakseni ole tarkoitus käydä ilmi itse “uutisesta” vaan päinvastoin. Tarkoitus kun on jättää lukijalle kuva siitä, että yhden uskonnontunnin vetäminen oppilaille maksaa siis jopa 2000€. Näin ei tietenkään ole, vaan koska Facebookissa elämöitiin tämän tiimoilta entistäkin kovaäänisemmin, päätin itse soittaa artikkelissa mainitulle virkailijalle ja hän vahvistikin epäilykseni täysin oikeaksi: Kyseessä on siis yhden viikkotunnin hinta vuodessa, eli sen islaminopetuksen YHDEN TUNNIN hinnan saa, kun jakaa tuon 2000€ kouluviikoilla vuodessa. Tämä summa ei olisi enää tietysti uutisen arvoinen ollutkaan.

Mikä siis on tällaisen uutisoinnin motiivi? Lehti on Perussuomalaisten, joiden pitää jatkuvasti perustella kulttuuri- ja ulkomaalaisvihamielisyyttään valehtelemalla tai vähintään harhaanjohtamalla, jos ei muille, niin ainakin omille äänestäjilleen, jotka eivät ole vielä tajunneet joutuneensa populististen valehtelijoiden kusettamaksi.

Toivon, ettei sinulle käynyt näin, ja jos kävikin, niin toivottavasti ottaisit ainakin opiksesi: Tällaiseen roskauutisointiin pitää vastaisuudessa suhtautua huomattavalla määrällä skeptisyyttä. Olkaa mediakriittisiä, varsinkin epäluotettaviksi valehtelijoiksi paljastettujen roskalehtien kohdalla. Kiitos.

P.S. Koska joku ei nyt kuitenkaan luota sanaani tässä asiassa, niin koitan toimittaa tilastot asiasta huomiseen mennessä. Niitä voi siis tulla katsomaan tähän samaan osoitteeseen, luultavasti klo 17 mennessä.

Päivitys: Valitettavasti en onnistunut vielä saamaan tilastotietoa näistä maksuista, mutta kopioin tähän virkailijalta saamani viestin:

****************************************************************************************

Hei

Pahoitteluni, että nyt vasta pääsen vastaamaan. Saavuin juuri kotiin reissusta. Katsomme huomenna tiedotuspäällikön kanssa toimenpiteet harhaanjohtavasta otsikoinnista.

Yksi vuosiviikkotunti tarkoittaa, että opettaja opettaa viikon tunnissa kyseistä ainetta koko kouluvuoden ajan. Artikkelissa ollut vuosiviikkotuntihinta on keskimääräinen hinta mille tahansa oppiaineille. Aivan yhtä hyvin voisi sanoa, että musiikin tunti maksaa noin 2000 euroa vuosiviikkotunnilta. Oman uskonnon opetuksen kustannukset ovat samat uskonnosta riippumatta ja uskonnon opetuksen velvollisuus tulee lainsäädöksistä.

Kerron mielelläni lisää, jos sinulle syntyy kysymyksiä.

Yst.terv

Marjo Kyllönen

Leave a comment

Your email address will not be published.