Peruuta Facebookille antamasi suostumukset

Tämä kirjoitus on tehty varsin tiukalla aikatalululla, mutta esittelen tässä tavat, miten saat ainakin kaksi tänään antamaasi suostumusta takaisin Facebookilta. Asetukset muuttuvat kuitenkin niin hyvää vauhtia, että näitä voi hyvinkin joutua uusimaan taas lähitulevaisuudessa. Nämä kannattaa kuitenkin muuttaa, kun olet nyt jo tähän asti päässyt.

Kasvojentunnistus – vaihda asetukset niin, että kieltäydyt antamasta Facebookille kasvojentunnistusoikeuksia. Päivän Ilta-Sanomat arveleekin kasvojentunnistuksen olevan laitonta viitateen Saksassa 2011 tehtyyn päätökseen. Myös BBC on päätynyt samanlaisiin johtopäätöksiin. Kasvojentunnistus alkaa kuitenkin heti toimimaan, luvan annettuasi. Vaikka olisitkin alunperin tämän hyväksynyt, se kannattaa silti ottaa viimeistään nyt pois päältä.

Mainokset – Näkymä on muuttunut sitten viime käyntini tässä valikossa. Itse muokkasin feediäni kiinnostavammiksi poistaen kaiken, mikä ei minua kiinnosta. Tarkentamalla aitoja kiinnostuksen kohteitasi, annat kuitenkin myös itsestäsi luotettavampaa tietoa Facebookille. Alla olevassa kuvassa poistan FB:ltä oikeuden käyttää henkilökohtaisia tietojani mainosten kohdentamiseen. Asetuksia on monia muitakin ja minulla meni feedini tarkentamiseen reilu vartti. Feedini toivottavasti paranee tämän seurauksena.

Seuraavassa kuvassa poistan Facebookilta oikeuden käyttää muiden yritysten ja verkkosivujen dataa tietojeni prosessoinnissa:

 

Arkaluontoiset tiedot – tätä asetustapa en enää löytänytkään, eli siis maailmankatsomuksesi, seksuaalisen suuntaumuksesi ja poliittisen näkemyksesi näyttämistä muille ihmisille. Tänään tulleessa FB:n suostumuskyselyssä jätin nämä näkemykset avoimiksi, koska en tuntenut tarvetta salata näitä – kaikki eivät esimerkiksi tiedä, mitä agnostikko tarkoittaa. Nyt on kuitenkin hiukan turhauttavaa, etten löydä asetusta, mistä voisin näiden tietojen näyttämisen kieltää. Onnistuin siis löytämään vain kahden tämänpäiväisen suostumuskyselyn oikeuksien palautuspaikan kolmesta näin jälkikäteen. :/

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.