Minusta

Nimeni on Raoul Plommer. Olen syntynyt Skotlannissa 1978 ja muuttanut Suomeen yksivuotiaana, olen siis maahanmuuttaja! Asuin Suomessa lukioni päättymiseen asti jonka jälkeen muutin Edinburghiin opiskelemaan liiketaloustiedettä. Olin opiskeluaikanani vuoden työharjoittelussa Iso-Britannian suurimman sähköntuottajan leivissä kansainvälisen konsulttiosaston tiedonhakijana, samalla tehden mm. tutkimusta sähköntuotannon yksityistämisen kannattavuudesta. Opiskelujen jälkeen menin töihin Reutersille finanssianalyytikoksi.

Olen nyky-yhteiskunnan suunnasta huolestunut kansalainen. Elektronisen valvonnan jatkuva lisääntyminen, perusoikeuksien kaventaminen ja holhoavan, läpinäkymättömän hallinnon valta kansalaisistaan on saanut minut varpailleni siitä, mitä tuleman pitää. Pelkäämäni tulevaisuus on tuhti sekoitus George Orwellin 1984:ää kuin myös Huxleyn Uutta Uljasta Maailmaa.

Orwellin maailmassa ihmisiä kontrolloidaan pakkokeinojen, sensuroinnin ja propagandan avulla. Huxleyn dystopiassa ihmiset hukutetaan viihteen ja informaation tulvaan. Mielestäni molemmat visiot ovat tällä hetkellä toteutumassa. Orwellin visio toteutuukin taustalla kaikessa hiljaisuudessa viihteen ja informaation kyllästämässä jokapäiväisessä elämässämme.

Minä haluan parantaa ihmisten yksilöllistä kykyä ja halua vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan. Esimerkiksi lakialoitteiden valmistelun seurantaa tulisi parantaa niin, että kuka tahansa kansalainen pystyisi sitä seuraamaan, vaihe vaiheelta. Nykyisillä eduskunnan sivuilla tämä on tehty kutakuinkin mahdottomaksi ja kaipaankin ulkoasua ja käytettävyyttä jotka on toteutettu tällä vuosituhannella.

Minä en haluaisi jälkeläisteni kasvavan visioimassani, epämiellyttävässä tulevaisuudessa ja päätin siksi lähteä politiikkaan. Haluan parantaa yksilön vaikutusmahdollisuuksia yhteiskunnassamme, muun muassa tähän tarvitaan sananvapautta. Todellisessa demokraattisessa yhteiskunnassa kaikkien yksilöiden ääni on saatava kuuluviin. Myös niiden mielipiteiden, joilla ei ole enemmistön tukea.

Ihmiskuntana olemme kollektiivinen, orgaaninen kokonaisuus ja meidän tulee käyttää nykyteknologian suomia mahdollisuuksia luomaan kaikille mahdollisimman hyvä maailma. Utopiat ovat tuomittuja epäonnistumaan ja siksi meidän tulee voida sopeutua uuteen todellisuuteen päivittäin. on vihdoin antanut eväät parhaimmista vaihtoehdoista keskustelemiseen ja niiden yhdessä toteuttamiseen. Vaikuta kanssani!

3 Replies to “Minusta”

 1. Oikein hyviä ajatuksia, mutta jotkin kommettisi suomalaisen politiikan tilasta ihmetyttää. Olen elänyt hieman kauemmin kuin sinä ja olen myös maahanmuuttaja, mutta en tiedä oikeastaan missä maassa. Olen syntynyt Suomessa, muuttanut ruotsinkielisen perheen kanssa jo lapsena Japaniin, josta Yhdysvaltojen kautta Arabiemiraatteihin. Siellä käynyt koulua ja opiskellut.
  Nyt Espanjassa kaksoiskansalaisena lopettelemassa tietoteknisten turvaratkaisujen ideointeja, rakentelua ja testaamista, koska kehistystä ei enää tapahdu kohdallani, jään eläkkeelle. En ole juurikaan käynyt Suomessa, mutta lukenut, nähnyt ja kuullut miten suomalaista talouspolitiikkaa toisaalta kehutaan ja moititaan. Lähinnä moitteet tulee omasta maasta ja omaa agendaansa maailmalle vieneiden toimesta ostamalla palstatilaa lehdistöltä, kuten Perussuomalaiset ovat tehneet. Johon sitten vedotaan näyttävästi.
  Mielestäni suomalaiset poliitikot käyvät jatkuvaa vaalitaistelua, mutta yllättävän hyvin he ovat hoitaneet siinä sivussa Suomen talouden. Pienessä maassa asiat ovat niin hyvin, että sen mitä olen itse nähnyt ja kokenut niin, ne ihmiset eivät edes uneksi vastaavasta hyvinvoinnista. He eivät edes tiedä mistään tuollaisesta. Kun minut on nuorena pakotettu katsomaan naisen kivittämistä ja toisella taholla pakotettu katsomaan (arvottu= pakko) taskavarkaan teloitusta, tuntuu kohtuuttomalta kaikki ne soraäänet mitä jotkut Perussuomalaiset ja nyt Keskusta Sosialidemokraatien johdolla saavat aikaan.

  Silti, kaikella ystävyyllä.
  Petri eli
  PetSu

  Barcelona
  España

 2. Niinpä. Kivittäminen ja teloitus ovat niin järjettömiä toimituksia, että ne tulee hylätä yhteiskunnan arvioimisen ‘rimana’ suoralta kädeltä. Meillä on omat todelliset ongelmamme, joihin tulee puuttua heti kun niitä ilmenee. Tästä esimerkkinä huomattavat varain siirrot ulkomaisille yrityksille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *