Minusta

Nimeni on Raoul Plommer. Olen syntynyt Skotlannissa ja muuttanut Suomeen yksivuotiaana, olen siis maahanmuuttaja! Asuin Suomessa lukioni päättymiseen asti jonka jälkeen muutin Edinburghiin opiskelemaan liiketaloustiedettä. Olin opiskeluaikanani vuoden työharjoittelussa Iso-Britannian suurimman sähköntuottajan leivissä kansainvälisen konsulttiosaston tiedonhakijana, samalla tehden mm. tutkimusta sähköntuotannon yksityistämisen kannattavuudesta. Opiskelujen jälkeen menin töihin Reutersille finanssianalyytikoksi. Olen agnostikko.

Olen nyky-yhteiskunnan suunnasta huolestunut kansalainen. Elektronisen valvonnan jatkuva lisääntyminen, perusoikeuksien kaventaminen ja holhoavan, läpinäkymättömän hallinnon valta kansalaisistaan on saanut minut varpailleni siitä, mitä tuleman pitää. Pelkäämäni tulevaisuus on tuhti sekoitus George Orwellin 1984:ää kuin myös Huxleyn Uutta Uljasta Maailmaa.

Orwellin maailmassa ihmisiä kontrolloidaan pakkokeinojen, sensuurin ja propagandan avulla. Huxleyn dystopiassa ihmiset hukutetaan viihteen ja informaation tulvaan. Mielestäni molemmat visiot ovat tällä hetkellä toteutumassa. Orwellin visio toteutuukin taustalla kaikessa hiljaisuudessa viihteen ja informaation kyllästämässä jokapäiväisessä elämässämme.

Minä haluan parantaa ihmisten yksilöllistä kykyä ja halua vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan. Esimerkiksi lakialoitteiden valmistelun seurantaa tulisi parantaa niin, että kuka tahansa kansalainen pystyisi sitä seuraamaan, vaihe vaiheelta.

Minä en haluaisi jälkeläisteni kasvavan visioimassani, epämiellyttävässä tulevaisuudessa ja päätin siksi lähteä politiikkaan. Haluan parantaa yksilön vaikutusmahdollisuuksia yhteiskunnassamme, muun muassa tähän tarvitaan sananvapautta. Todellisessa demokraattisessa yhteiskunnassa kaikkien yksilöiden ääni on saatava kuuluviin. Myös niiden mielipiteiden, joilla ei ole enemmistön tukea. Esimerkiksi natseja tämä ei kuitenkaan pidä sisällään; suvaitsemattomuutta ei pidä suvaita. Suvaitsematon kun vaatii tosiasiallisesti aktiivista oikeutta syrjiä.

Ihmiskuntana olemme kollektiivinen, orgaaninen kokonaisuus ja meidän tulee käyttää nykyteknologian suomia mahdollisuuksia luomaan kaikille mahdollisimman hyvä maailma. Utopiat ovat tuomittuja epäonnistumaan ja siksi meidän tulee voida sopeutua uuteen todellisuuteen päivittäin. Vaikuta kanssani!