Amerikan ylivaltaa Suomessa

Tasavallan Presidenttimme kommentit sekä niiden puute olivat kyllä kaikessa ylenkatsonnassaan ja muiden ministerien vaientamisyrityksissään masentava todiste nykysuomettumisesta. Aiheena oli tietysti Edward Snowdenin turvapaikka.

Meidän ulkomaankauppamme USA:n kanssa on pienentynyt yli kymmenyksen kuudessa vuodessa 5,8 %:sta 5.2 %:iin (2005-2011) ja tuonnin kohdalla iso osa lienee tuotteita ja palveluita jolla he saavat vakoiltua suomalaisia entistäkin enemmän, kuten vaikkapa Microsoft, Apple, McKinsey ja Accenture nyt ihan ensimmäisinä mieleen tulevina yhtiöinä. Myös tuonti Amerikasta on pienentynyt yli kymmenyksen, 4,2 %:sta 3.7 %:ään. Minusta Suomella on varaa kärsiä vakoilevan kauppakumppanin kanssa tehtävän yhteistyön lopettamisesta. Uskon että kauppasopimuksia saadaan uudelleenohjattua jonkin verran myös Aasiaan ja muualle Eurooppaan.

Toivoisinkin että tämän vakoiluskandaalin myötä Euroopan Unioni ottaisi vihdoin munaskuistaan kiinni ja alkaa kehittää omia pilvi-, sähköposti-, ja luottokorttipalveluitaan. Se työllistäisi Eurooppalaisia ja auttaisi meitä kasvamaan unionimme teini-iän kriisistä ihan aikuiseksi maailman mahdiksi. Tietosuoja on aikuiselle tärkeää. Meitä on nyt jo yli 500 miljoonaa ja mieleeni ei tule ainoatakaan ihmisen saavutusta, jota me emme yhtenäisinä saisi aikaan. Nimenomaan yhdessä. Myös meidän heterogeenisyydeessämme on voimaa.

Mitä luulisitte, Kuinka helppoa USA:n ja Iso-Britannian onkaan ollut manipuloida vaikkapa eurooppalaisia talousjärjestelmiä vakoilukoneistoineen? Miten luulette että olemme menestyneet neuvotteluissa joissa Iso-Britannia ja USA ovat olleet vastapuolina?

Luottoluokittajakin tosiaan tarvittaisiin, ja öljyä pitää alkaa ostaa nimenomaan euroissa. USA on saanut valtavaa taloudellista hyötyä siitä yksinkertaisesta syystä, että lähes kaikki maailman öljy myydään dollareissa. Tämä käytäntö on tuottanut amerikkalaisille miljardeja dollareita jo kymmeniä vuosia ja nyt on aika pistää piste sillekin epäkohdalle. Liittolaisten vakoilu on asia, josta kiinni jäädessä ei kiemurrella seurauksitta. Sen pitää tuntua, eikä niin että lentotietojemme yksipuolisen luovuttamisen epääminen amerikkalaisilta jää ainoaksi seuraukseksi. He luultavasti pääsevät näihin tietoihin laittomastikin.

Meidän eurooppalaisten onkin aika itsenäistyä omavaraisemmaksi kokonaisuudeksi lähimmän liittolaisemme todellisten kasvojen paljastuttua.

Viimeiseksi, mutta kuitenkin aivan ensimmäiseksi haluan, että koska Edward Snowden on tehnyt koko maailmalle valtavan palveluksen, Euroopan pitäisi ottaa hänet avosylin vastaan: Hänestä pitäisi lyödä ritari ja antaa hänelle hyvä toimeentulo loppuelämäkseen. Tämä tilaisuus ei myöskään odota kauaa.

Toivon että Suomi ehtisi ensin. Siinä olisi meille enemmän positiivista PR:ää kuin Kokoomus konsultteineen voisi koskaan saada aikaan, ainakin maailman ihmisten silmissä – ei niinkään hallintokoneistojen, jotka vakoilevat kansalaisiaan ja liittolaisiaan.

Yes we scan
America, FUCK YEAH!

Leave a comment

Your email address will not be published.