Kierrä maksumuurit laillisesti

Tänään luin artikkelin, jossa kerrottiin komeetalta löytyneen mahdollisesti elämälle ominaisia molekyylejä. Kerta toisensa jälkeen maan ulkopuolisen elämästä kertovat löydökset ovat kuitenkin osoittautuneet uutisankaksi, joten halusin heti tarkistaa uutisen lähteet.

Tämä ei kuitenkaan ihan suoriltaan onnistunut, koska WSJ estää kaikkien artikkeleiden lukemisen ilman maksua. Ratkaisu ongelmaan löytyi kuitenkin jo muutaman minuutin selailun jälkeen. Haluan nyt jakaa sen teidän kanssanne, ketkä haluavat esimerkiksi tarkastaa uutisten lähteitä tai lukea laatujournalismia rahanpuutteesta huolimatta. Kiertokeino on kaiken lisäksi täysin laillinen.

Tässä siis ohjeet Chrome-selaimeen:

1. Mene Googlen sivulle, josta lataat seuraavan liitännäisen: Referer Control

2. Asennettuasi liitännäisen Chrome-selaimeesi, muokkaa ohjelman asetuksia siten, että mennessäsi esimerkiksi Helsingin Sanomien sivuille, selaimesi lähettää hesarille referer-tiedon siitä, että sinä olisitkin Google. 🙂

 

Refcontrol

^Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Tämän jälkeen voit käydä listaamillasi sivuilla helposti, avaamatta edes Incognito-selainta erikseen. Listasin muutaman esimerkin sivuista, joissa tämä menetelmä toimii. Jos joku keksii, miten Suomen Kuvalehden maksulliseen osioon pääsee käsiksi, niin kiinnostaisi kyllä tietää.

Ennen kiukkuisten journalistien kommentteja, tiedoksenne että tilaan kahta lehteä. Skrollia ja Long Play:ta. Se fakta tuskin kaikkia vihaisia ihmisiä tyynnyttää, mutta ehkä joitain sentään – en ole täysin ymmärtämätön journalismin ahdingon suhteen.

Leave a comment

Your email address will not be published.

2 thoughts on “Kierrä maksumuurit laillisesti”