Tiesitkö tämän Israelista?

mainstream-media-different-weight-given-to-israel-and-gaza

Israelin on taas eilen todettu syyllistyneen sotarikokseen, sen hyökättyä YK:n hallinnoimaan kouluun. Tiesitkö kuitenkaan, että:

1) Israelin media on tehnyt armeijan kanssa 1966 (kyllä, vuotta ennen 6 päivän sotaa) sopimuksen, joka oikeuttaa armeijan ennakkotarkastamaan materiaalin, ja se voi halutessaan kieltää julkaistavan materiaalin kokonaan. Lista kiellettävistä asioista vaihtelee, mutta sisältävät aina kansallisen turvallisuuden, sekä ulkomaisten juutalaisten Israeliin muuton.

2) Israel ylläpitää lakeja, jotka ovat epätasa-arvoisia palestiinalaisia kohtaan. Näiden lakien takia voidaankin puhua Israelin harjoittamasta järjestelmällisestä rasismista, eikä se ole säästynyt vertauksilta natseihin, tai apartheidiin. Vertauksilta, joita on ilmentynyt yhä enenevissä määrin Israelin lisätessä sotarikoksiensa määrää, varsinkin Gazassa. Se ei ole kuitenkaan estänyt sitä yrittämästä tehdä jo tästä vertaamisesta kriminalisoitua.

3) Israel erotti juuri väliaikaisesti Knessetin ensimmäisen naisarabijäsenen kuudeksi kuukaudeksi, syynä väkivaltaan yllyttäminen. En ollut lainkaan vakuuttunut syytöksen uskottavuudesta, mutta se kertoo enemmänkin sensuurin huolestuttavasta laajuudesta.

4) Israel päätti 2003, että se voi ampua niinkin nuoria, kuin 14-vuotiaita lapsia. Se on myös toistuvasti jäänyt kiinni lapsien ja siviilien tahallisesta tarkk’ampumisesta, viimeksi sen oman sotilaan rehentelyn takia.

5) Israelin pääministeripuolueen (Likud) perustuskirjassa vastustetaan palestiinalaisten oman valtion perustamista.

6) Israel on saartanut Gazaa vuodesta 2007 nykyhetkeen, ja estänyt muun muassa seuraavien tavaroiden tuonnin ainakin vuoteen 2009, useimpien vuoteen 2010 asti. Voi vain kysyä miksi:

 • A4 paperit
 • Vahaliidut
 • Jalkapallot
 • Musiikkisoittimet
 • Kirjat
 • Vaatteet
 • Ruokailuvälineet
 • Jääkaapit ja pesukoneet
 • Ompeluneulat ja langat
 • Lakanat
 • Kengät
 • Patjat
 • Koneiden ja autojen varaosat

7) Israel jää jatkuvasti kiinni palestiinalaisten laittomasta kohtelusta, siis niiden rasististen lakien ja sotarikoksien lisäksi. Tässä vähän esimerkkejä:

Osansa saavat myös ulkomaiset journalistit: Israelin armeija valehtelee brittiläisen journalistin murhasta

Israelin tekosyyt siviilien murhaamiseen, ja palestiinalaisten elämän mahdottomaksi tekeminen eivät ole millään tasolla hyväksyttäviä. Kyllä tämä valitettavasti kansanmurhalta näyttää, vaikka Israel sinnikkäästi yrittääkin puskea ilmoille omaa versiotaan suorittamista teurastuksistaan.

Leave a comment

Your email address will not be published.

2 thoughts on “Tiesitkö tämän Israelista?”