Kansallisomaisuutemme myydään vihan turvin

Sinun ei tarvitse olla rakettikirurgi ymmärtääksesi, että Suomen hallitus yksityistää voittoa tuottavaa kansallisomaisuuttamme, jota sitten vuokrataan jatkossa meille huomattavasti korkeammin hinnoin. Se on järkyttävän lyhytnäköistä toimintaa, josta en näkisi muita mahdollisia hyödyllisiä seurauksia, kuin omaisuuden myynnistä päättävien ihmisten henkilökohtaisen omaisuuden tai vallan kartuttamisen, salaa tietysti. Muistutetaanpa lisäksi siitä, että Suomessa on Euroopan tehokkain julkinen sektori, (Maailmanpankki, 2013) joten taannoin tokaistu kommentti, ettei valtion kannata porvarille myydä, pitää täällä erityisen hyvin paikkansa.

Näitä seuraavia uutisia ei voi enää kuitata harkitsemattomina yksittäistapauksina, vaan äänestäjien täytyy alkaa hyväksymään se tosiasia, että nykyiset päättäjämme voivat ehkä halutakin parastamme, mutteivat ainakaan enempää kuin omaansa. Tässä muutama näyte:

Suomen tv-verkosta tuli ulkomaisten sijoittajien rahasampo (Lähetysverkon yksityistäminen HS 17.8.2014)

Katainen ja kumppanit vakuuttivat yhdestä suusta, ettei Fortum-kauppa nosta hintoja (Sähkönsiirtoverkon yksityistäminen, IL 1.2.2016)

Suomesta vallattu valtavia alueita (Kaivoslaki, MTV 10.09.2013)

Yksityinen voitontavoittelu uhkaa potilasturvallisuutta (Terveydenhuollon yksityistäminen, Kansan Uutiset, 17.1.2011)

”Maksun periminen retkeilystä ei ehkä olekaan perusteeton uhkakuva” (Jokamiehenoikeudet, Demokraatti 2.2.2106)

Miten tällaiset käsittämättömän typerät kaupat sitten syntyvät? Suurin syy näiden myyntien pysyminen visusti kulisseissa ja kansalaisten ulottumattomissa on nähdäkseni joka tuutista toitotettu viha ulkomaalaisia kohtaan, ja se onkin vallannut kohta aivan kaikki yhteiskunnallisen keskustelun osa-alueet. Tänään presidenttimmekin otti taas kantaa tähän ilmeisesti hänen mielestään valtakuntamme polttavimpaan ja tärkeimpään asiaan.

Todellinen huoli siis ohjataan suhteellisesti lähes merkityksettömiin, mutta ihmisiä kovasti kuohuttaviin uutisiin turvapaikkahakijoiden tekemiin rikoksiin, joiden keksimisestä jopa poliisi on jäänyt kiinni. Kun iPhonen omistavia turvapaikanhakijoita taivastellaan homma-forumilla ja MV-lehdessä, ja varsinkin perussuomalaisten kansanedustajat käyttävät näkyvyyttään pitkälti vihan lietsomiseen turvapaikanhakijoita kohtaan, viedään meiltä kaikessa hiljaisuudessa samaan aikaan kansamme verovaroin rakentama, välttämätön infrastruktuuri.

Olisikin siis korkea aika pysäyttää kansallisomaisuutemme myynti välittömästi ja päästä eroon meitä häikäilemättömästi huijaavista päättäjistä. Esimerkiksi valtiovarainministerimme yritti valehdellen saada uuden hallintarekisterilain läpi osakeomistuksien helpommaksi piilottamiseksi. Se olisi tarkoittanut entistä suurempaa määrää verotulojen karkaamista verottajan ulottumattomiin. Suuruusluokka vuositasolla mitataan varovaisesti arvioituna miljardeissa. Tällaisesta valehtelusta hän ei potkuja saanut, mutta Ike rasvaisista tekstiviesteistään kyllä. Suurimpana syynä ilmeisesti pidettiin hänen harkitsemattomuuttaan. Kieltämättä Alexander Stubb toimiikin tietoisen harkitusti ja harhaanjohtavasti. Näin luotettava häiskä on siis vastuussa valtiomme omaisuudesta.

Leave a comment

Your email address will not be published.