Natsit eivät nauti sanan- tai kokoontumisvapauden suojasta toimiessaan natseina

SVL on natseista koostuva rikollisjärjestö, jonka jäsenet ovat ennenkin pahoinpidelleet satunnaisia ohikulkijoita mielenosoituksissaan, esimerkiksi Vantaan Myyrmäessä ja Jyväskylässä. SVL käyttää sitä tapana luoda järjestöstä kuvaa väkivaltaisena puolisotilaallisena ryhmänä, joka puolestaan houkuttelisi väkivaltaisia nuoria miehiä liittymään toimintaan. Se on siis järjestelmällinen toimintatapa, kun ohikulkijat soittavat suuta julkisella paikalla.

Tällä kertaa (10.9.2016) SVL:n harrastaman poliittisen väkivallan seurauksena oli ihmisen kuolema. Yritystä on toki ollut kosolti aikaisemminkin. Torniainen on jo ennestään istunut ehdottoman vankeustuomion maahanmuuttajan selkään puukotuksesta sekä lukuisista pahoinpitelyistä. Hän on ollut myös ilmeisesti perustamassa SVL:ää vuonna 2008 Oulussa.

– ”Hän [uhri] oli kävellyt yhden lippumiehen (Vastarintaliikkeen) eteen, sylkäissyt maahan ja sen jälkeen jatkanut matkaansa. Siinä oli ollut jotain sanankäyttöä. Sen jälkeen epäilty oli juossut häntä kohti ja potkaissut voimakkaasti häntä rintaan, jolloin uhri on kaatunut maahan ja lyönyt päänsä”, tutkinnanjohtaja Kruskopf kertoo Ylen haastattelussa.

jesseepputorniainen

Tässä kuvassa Jesse Eppu Oskari Torniainen morjestelee muikeana juuri ennen Porin tapahtumista seurannutta oikeudenkäyntiä. Seitsemän Kansallisen vastarintaliikkeen keskeistä jäsentä vastasivat syytteisiin Satakunnan käräjäoikeudessa. SVL:n aktivistit vasemmalta: Janne Mikael Ahokas, Jonne Kristian Grönroos, Janne Valtteri Moilanen, Cari Johannes Murto, Otto Emil Rutanen, Kimmo Juhani Saarela ja Jesse Eppu Oskari Torniainen. Taustalla (vas.kulma) Tomi Tiihonen.

Hoitiko poliisi tehtävänsä mallikkaasti? STT:n tietojen mukaan toissa lauantaisen Helsingin Asema-aukion tapahtuman ilmoituksen teki sama mies, jota poliisi epäilee törkeästä kuolemantuottamuksesta. Kun kaveri on paperilla pesunkestävä natsi ja SVL:n johtohahmo, jolla on lukuisia väkivaltarikoksia kontollaan, niin luulisi kyllä, että poliisikin paikalle tulisi. Poliisin tehtävänä kun on turvata mielenosoittajien lisäksi myös sivulliset ihmiset. Kun tähän lisätään se fakta, että SVL on jo hyökännyt useita kertoja sivullisten kimppuun mielenosoituksissaan, niin miksi ihmeessä poliisi ei ollut edes paikalla?

Miksi sitten sanan- tai kokoontumisvapaudet eivät koske natseja? Koska:

Suomea velvoittavat kansainväliset ihmisoikeussopimukset suhtautuvat kaikkea muuta kuin neutraalisti toimintaan, jossa on kyse poliittisesta väkivallasta, vihapuheesta ja rasismista. Tällainen toiminta ei oikeudellisesti edusta vain ”erilaisia näkökulmia”, joita sen vuoksi pitäisi kunnioittaa tai sietää sananvapauden nimissä siinä kuin muitakin mielipiteitä.” — Juha Lavapuro & Tuomas Ojanen

Ja koska joku ei kuitenkaan tyydy tähän selitykseen, lainaan samaisten professoreiden kirjoituksesta vielä yksiselitteisemmän kohdan:

Vastarintaliikkeen toiminnassa ei ensinnäkään vaikuta olevan julkisuudessa olleiden tietojen valossa sen paremmin yhdistymis- ja kokoontumisvapauden kuin sananvapaudenkaan taikka minkään muunkaan perus- tai ihmisoikeuden suojaaman vapauden käyttämisestä. Kysymys on pikemminkin näiden perus- ja ihmisoikeuksien väärinkäytöstä, joka yksiselitteisesti kielletään muun muassa Euroopan ihmisoikeussopimuksen 17 artiklassa sekä EU:n perusoikeuskirjan 54 artiklassa. Euroopan ihmisoikeussopimuksen 17 artiklan mukaan yleissopimuksen ei ”saa tulkita suovan millekään valtiolle, ryhmälle tai henkilölle oikeutta ryhtyä sellaiseen toimintaan tai tehdä sellaista tekoa, jonka tarkoituksena on tehdä tyhjäksi jokin tässä yleissopimuksessa tunnustettu oikeus tai vapaus tai rajoittaa niitä enemmän kuin tässä yleissopimuksessa on sallittu.” Euroopan unionin perusoikeuskirjan 54 artiklan muotoilu on käytännössä samanlainen.

Loppujen lopuksi tämä kiteytyy yhteen ajatukseen; suvaitsemattomuutta ei pidä suvaita.

Mitä sitten asialle ja eritoten SVL:lle pitäisi tehdä? Koska kyseessä on selvä rikollisjärjestö, sen jäsenet tulee tuomita osallisuudestaan SVL:n agendan toteuttamisesta ja heittää vankilaan.

funny-pictures-evil-nigger-auto-506722

Leave a comment

Your email address will not be published.