Matias Turkkila valehtelee meille tietoisesti, synkin seurauksin

Suomen Uutisten päätoimittaja valehtelee tietoisesti minulle paljastettuani ensin hänen lehtensä kirjoittaman emävaleen. Ensin hän koittaa ylimielisen typerästi jymäyttää minua samalla 38-kertaisella suhteettomuudella, pukien valheen vain eri sanoihin. Vuosiviikkotunti tuntuu olevan yksinkertaisesti liian vaikea käsite hänelle. Kerrassaan hullunkurista tästä tekee se, että hänen johtamansa julkaisu on korjannut otsikon jo tuntia ennen tätä säälittävää yritystä selittää valhetta virkailijan syyksi.

Seuraavana iltana hän tulee väittämään minulle, että tarina on luetettu virkamiehellä ennen sen julkaisua. Jutun ennakkotarkistus on kusetusta, koska virkamies kertoi minulle soittaessani, että hän kuulee asiasta ensimmäistä kertaa ja että aikoo keskustella esimiehensä kanssa toimeenpiteisiin ryhtymisestä harhaanjohtavan uutisoinnin takia.

Se ei siis ole yllättävää, että Matias Turkkila, Hommaforumin perustaja ja Suomen Uutisten päätoimittaja on palkannut muitakin “toimittajia” (puoluetuesta maksetuilla verorahoillamme) keksimään tarinoita hyysäyssalaliitoista. Siksi en tästä pidä meteliä.

Huolestumiseni johtuu niistä syistä, miksi tällaista valehtelua tehdään. Jutulla jymäytetään mediakritiikkiin kykenemättömiä ihmisiä, joista iso osa ihan oikeasti haluaa uskoa, että muslimeille annettavat oppitunnit maksavat 38 kertaa enemmän, kuin mitä ne oikeasti maksavat. Sillä kusetetaan myös vähän fiksumpia ihmisiä, jotka eivät kuitenkaan ehdi tarkastamaan lähteitä kaikesta sonnasta mitä sosiaalisessa mediassa nykyään eteensä saa. Heillekin jää vähintään epävarma olo oikeasta asiantilasta ja tällainen outo olo takaraivossa saa puuttumaan tuleviin kiistoihin vähemmän hanakasti. Jos juttu vaikutti lukijalleen uskottavalta, niin vähintään sosiaalisissa tilanteissa tällainen juttu vedetään esiin tyyliin: “Kyllä maahanmuutossa on ongelmia, Islamin opettaminenkin maksaa 2000€/tunti!” …ja tätä jaksetaankin sitten toistella vaikka maailman tappiin.

Tämä on se “maahanmuuttokritiikin” yleisin sisältö. Siis tyhjästä temmattu väite, joka uskotaan, koska väärän väriset ja vääriin jumaliin uskovat ihmiset pelottavat. Yleensä silmittömälle vihalle ei anneta edes mitään perusteita ja kun näin tehdäänkin, lähes poikkeuksetta se on juuri näin uskomaton väite, minkä Matias Turkkila on saanut aivan liian usean suomalaisen uskomaan.

Ei ihme, etteivät ihmiset jaksa enää vastata tällaiseen “maahanmuuttokritiikkiin”, kun kaikkein uskomattomimmatkin väitteet otetaan aivan täydestä. Sen jälkeen 38-kertainen liioittelu onkin yhtäkkiä samalla viivalla todellisen selityksen kanssa ja aivan liian usein ulkomaalaisia jo valmiiksi vihaava ihminen valitsee käyttöönsä sen itselleen mieluisen todellisuuden.

Valitettavasti en keksi muuta ratkaisua, kuin kehottaa kaikkia ihmisiä tarttumaan näihin väitteisiin sellaisiin törmätessään, ampumaan valhe alas ja torumalla valhetta levittänyttä ihmistä helppouskoisuudesta. Saa tulla ehdottamaan parempia ideoita, koska tästä vaarallisesta, yksipuolisesta vääristelystä on kerta kaikkiaan päästävä eroon. Meidän on tehtävä se viitsimättömien ihmisten ja yhteiskuntarauhamme takia.

Leave a comment

Your email address will not be published.