Huumevalistaja kieltäytyy keskustelusta

Naurettavia päätelmiä näkee aika ajoin monissa aiheissa muttei varmaan missään aiheessa niin paljoa kuin huumepolitiikassa. Tässä artikkelissa näkee vallan mainion kehäpäätelmän (Kannabiksen käyttö on kiellettyä koska se on laitonta) ja keneltäpä muultakaan kuin sanomansa kyseenalaistamiselta kieltäytyvä huumepoliisi joka kokee tekevänsä valistusta.

Huumepoliisi Janne Aroheinilä ei näköjään keksi enää parempia argumentteja vastustukselleen ja turvautuukin artikkelissa ns. viimeiseen oljenkorteen jossa oikein kehoitetaan vanhempiakin kieltäytymään asiasta keskustelemisesta. Tämä on ikäväkseni kuitenkin hyvin tavanomaista älyllistä laiskuutta huumepolitiikasta puhuttaessa mutta hullunkuriseksi sen tekee mielestäni se, että oikein valistaja kehoittaa olemaan keskustelematta asiasta!

Muistutetaanpa muutamasta asiasta:

1) Kannabiksen käytön kriminalisoinnista päätettiin eduskuntamme Suuressa Valiokunnassa teikkaamalla, eli siis kolikkoa heittämällä. Tämän jälkeen kriminalisoinnista äänestettiin lopullisessa äänestyksessä äänin 92-80, kannabiksen käyttäjien tappioksi. Olisiko näille 80 puolestapuhujalle pitänyt myöskin kertoa, että asiasta ei tule edes keskustella, koska se voi kohta olla laitonta?

2) Homoseksuaalinen kanssakäyminen laillistettiin vuonna 1971. Olisiko arvon valistajamme ollut lähes 40 vuotta sitten ollut sitä mieltä, että homoseksuaalisen kanssakäyminen (muiden silloisten laittomuuksien muassa) tulisi olla laitonta koska … SE ON LAITONTA!?

3) Kansanedustaja Tanja Karpela tiivisti vastaavan kehäpäätelmän hienosti: “Jos Euroopassa sallitaan puolueet, jotka ajavat lakien muuttamista, seuraava kysymys on, sallitaanko sellaisetkin, jotka ajavat vaikka raiskausten hyväksymistä.” lisää vastaavia helmiä löydät Piraattipuolueen edustajan luomalta sivulta, jonne on koottu pahimpia aivopieruja, joista ikävä kyllä, väännetään tässä maassa sinunkin elämääsi rajoittavia lakeja. Vaarallisia kansalle ovat kansanedustajat, jotka kuvittelevat edesauttavansa demokratian toteutumista pitämällä kaikki laittomat asiat laittomina – IKUISESTI.

4) 1992 Suomessa huumevalistusta jakoi niinkin hieno joukko kuin Scientologien alajaosto joka myös Narconon Ry nimellä tunnetaan. Asiasta kyseltiin ihan eduskunnassa. Olen toivonut että poliisi hoitaisi asian paremmin, nimenomaan realistisella ja objektiivisella valistuksella mutta luettuani blogin alusta löytyvän artikkelin, en voi taaskaan muuta kuin pudistella päätäni. Keskustelusta kieltäytyminen ei kuulosta kovinkaan realistiselta valistukselta, olkoonkin kannabiskäyttäjien vainoajien viimeinen oljenkorsi.

5) Kannabiksen käytön ja kasvatuksen kriminalisointi on parasta mitä Suomen järjestäytyneelle rikollisuudelle kannabiksen kohdalla on voinut tapahtua:

  • Rikolliset saavat alaluokkaisestakin ‘tavarasta’ reilun preemion koska nykyinen poliisin nollatoleranssi ei salli edes kaverille lahjoittamista – kotikasvattaja yhdistetään kannabiskauppiaaksi siinä missä Helvetin Enkelikin, määrät voivat toki olla aivan eri luokkaa.
  • Jos haluaa nauttia kannabista esimerkiksi todistetusti haitallisemman alkoholin sijaan, voipi olla että järjestäytyneen rikollisuuden edustajalla on kannabis loppu ja tilalla on “nyt vaan piriä, maistuisko se?” Tässä voisi käyttää tuota usein väärin käytettyä porttiteoriaa siihen suuntaan, että “Kun joudut ostamaan kannabista järjestäytyneeltä rikolliselta, mahdollisuutesi kovien huumeiden kokeiluun lisääntyy.”
  • Jos kotikasvatus olisi laillista tai ainakin dekriminalisoitua, vähenisivät mafian (l. järjestäytynyt rikollisuus) voitot niin paljon, ettei kannabista kannattaisi enää salakuljettaa Suomeen – siitä ei saisi enää voittoja jotka tekevät rikollisuuden kannattavaksi. Mafia ei myöskään pääsisi niin suuressa määrin kosketuksiin alttiiden nuorien kanssa, koska kasvatuksen osaava ystävä veisi tarpeen sen Helvetin Enkelien edustajan (tai sen kulin) tapaamiselta kokonaan.

6) Huumevalistuksen tulisi olla nykyistä objektiivisempaa. En itseasiassa tiedä ihan tarkkaan mitä siellä kouluissa nykypäivänä kerrotaan, mutta muistan 90-luvun puolivälistä muunmuassa tällaisia tarinoita:

  1. Kannabis, LSD, Ekstaasi, Amfetamiini = huumeita yhtä kaikki
  2. Huumeita käyttäessäsi voit luulla olevasi appelsiini ja alat kuorimaan itseäsi.
  3. Huumeita käyttäessäsi voi kuvitella osaavasi lentää ja hyppäät alas talon katolta.

Kun itse kuulin moisia tarinoita lukiossa, olin jo polttanut kannabista ja tiesin, että itseään appelsiiniksi luulemisen, saati itsensä kuoriminen on jo niin kaukana todellisuudesta että en antanut enää mitään arvoa sille mahdollisesti asialliselle ja objektiiviselle valistukselle. Huomasin myös koulussani, että olin ainoa joka viittasi auditoriossa noin 200 nuoresta kun kysyttiin oletko kokeillut kannabista, vaikka tiesin siinäkin huoneessa monen kokeilleen. Näistä luvuistako on huumetilastot tehty?

7) Jos kannabis olisi dekriminalisoitu, kynnys käyttää kovempia huumeita nousisi, sillä kannabiksen ollessa kovien huumeiden joukossa usko muidenkin huumeiden vaarallisuuteen vähenee. Tähän on syynä myös hullunkurinen, ääritapauksia ja kauhuskenaarioita viljelevä ‘valistus’.

Itse uskon kannabiksen käytön ja kotikasvatuksen (max. 2 kasvia) dekriminalisoinnin johtavan ainakin alkoholin käytön ja syrjäytymisen vähenemiseen. Kannabiksen käytön yleistymisen alkoholin kustannuksella uskon johtavan väkivaltarikoksien, kuin myös kovempien huumeiden käyttö- ja kokeiluasteen vähenemiseen. Jopa alkoholin ja kannabiksen ‘sekakäyttäjät’ joisivat vähemmän alkoholia, koska nämä päihteet eivät suurissa määrin enää toimi toivotulla tavalla. Minun puolesta kannabiksen myyntirikoksen rankaisua voisi koventaa jos samanaikaisesti ihmiset saavat kasvattaa sen kaksi kasvia kotona ilman pelkoa huumerikostuomiosta, joka voi pilata vaikka valmistumista vaille olevan opettajan tulevaisuuden. MS-potilaat hyötyisivät kasvatuksesta taloudellisesti, kun Suomessa vuoden kannabislääkkeet maksavat helposti yli 10 000€ ja he voisivat reseptin sijaan saada tarvittavan sadon muutaman sadan euron kasvatusvälineillä ja lannotteilla.

“Suomessa lähes kaikki henkirikokset tehdään humalassa. Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tuoreen katsauksen mukaan viime vuonna tehtiin 132 murhaa, tappoa ja surmaa, joista neljä viidesosaa tehtiin alkoholin vaikutuksen alaisena”

Pistän tähän vielä listan uutisia ja linkkejä jotka puhuvat kannabiksen dekriminalisoinnin puolesta, valitettavasti suurin osa englanniksi:

“Portugalissa huumeiden dekriminalisointi on johtanut huumeiden aiheuttamien terveysongelmien voimakkaaseen laskuun.” YLE

MS-potilaan pitämä blogi omasta kannabislääkityksestään.

“Although cannabis can have a negative impact on health, including mental health, in terms of relative harms it is considerably less harmful than alcohol or tobacco,” according to the report. “Historically, there have only been two deaths worldwide attributed to cannabis, whereas alcohol and tobacco together are responsible for an estimated 150,000 deaths per annum in the UK alone.” Guardian

“Eating low doses of THC, the active ingredient in cannabis, helps prevent arteries clogging up, at least in mice.” New Scientist

“Cannabis may loosen the stiff and spastic muscles of multiple sclerosis sufferers, and not just their minds, a follow-up study has found.” New Scientist

“Kannabis atooppisen ihon hoidossa / Dietary hempseed oil caused significant changes in plasma fatty acid profiles and improved clinical symptoms of atopic dermatitis. It is suggested that these improvements resulted from the balanced and abundant supply of PUFAs in this hempseed oil.” Department of Pharmaceutical Chemistry, University of Kuopio, Finland

“Viranomaiset jarruttavat lääkekannabiksen käyttöä potilaiden hoidossa.” MOT: Syntinen lääke

“Cannabis compound ‘halts cancer’ / “This compound offers the hope of a non-toxic therapy that could achieve the same results without any of the painful side effects.” ” BBC

“Brain ‘cannabis’ Parkinson’s hope” BBC

“Cannabis extracts may shrink brain tumours and other cancers by blocking the growth of the blood vessels which feed them, suggests a new study.” New Scientist

Reumalääke Iso-Britanniassa: Cannabis oral spray Arthritis Research UK

“USA luovuttaa huumeiden vastaisen sodan toimimattomana” Independent

“Following is a timeline of key events in Mexico’s drug war. More than 26,000 people have died in drug violence in the past three and a half years.” Telegraph

“Huumesota tulokseton – nyt pohditaan laillistamista” Uusi Suomi

“Noin Miljardin euron kannabisverotulot Kaliforniassa” Läpi mennyt lakiesitys

Eläköityneitä poliisipäälliköitä ja muita viranomaisia haastatellaan huumesodan käytännöstä Yhdysvalloissa.

Kannabissodan hinta vs. potentiaaliset verotulot. Kuva

Leave a comment

Your email address will not be published.

2 thoughts on “Huumevalistaja kieltäytyy keskustelusta”