TUKSU LINNAAN!

Kun luin otsikon “Johanna Tukiaiselle ehdollista vankeutta” tunsin pitkästä aikaa tyytyväisyyttä lukiessani hänestä jotain …kunnes erehdyin lukemaan koko artikkelin.

Tyytyväisyyteni karisi tyystin pois tajuttuani että tässä Suomen oikeusjärjestelmä antaa 1.99 promillen rattijuoppoudesta ja poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta 80 päivää ehdollista vankeutta ja 720€ sakot (40 päiväsakkoa). Hän vieläpä valehteli nimensä Poliisille kysyttäessä, mikä kertoo ihan omaa tarinaansa turhimmaksi julkkikseksi äänestetyn henkilön ajatuksenjuoksusta.

Illuusioni oikeusvaltiosta särkyi viimeistään nyt, kun on osoitettu että Suomessa ihminen saa ajella kahden promillen kännissä JA lyödä ja potkia poliisia ilman että viettää päivääkään kalterien takana tai EDES joutuisi maksamaan tuntuvaa rahasummaa.

Tuksu siis kärsii nyt samaan aikaan kahta ehdollista vankeustuomiota (toinen puoleen hintaan?!) ja on lähdössä lomille New Yorkiin muutaman päivän sisään. Hän ei myöskään vaivautunut tulemaan oikeudenkäyntiin paikalle 17.1., vaan oikeudenkäynti jouduttiin siirtämään toukokuulle. Mitähän tämäkin viivytys maksaa oikeusjärjestelmällemme?

40 päiväsakkoa ei vertaudu uusimman tiedostonjako-tuomion 800 000€ summaan oikein mitenkään kun tarkastellaan kummasta käytöksestä on enemmän haittaa yhteiskunnalle. Kulttuurin kopioimisesta ilman voitontavoittelua rangaistaan elinikäisen velkavankeuden verran. Oivallisesti on TEOSTO asiansa lobannut, kun todellisia vahinkoja ei edelleenkään voida näyttää toteen, vaan rangaistukset perustuvat tekijänoikeusmafian omiin laskelmiin josta EI ole konkreettista näyttöä edelleenkään!

Tämä nimenomainen kansainvälinen mafia pelottelee ihmisiä miljardien budjetit takanaan ja siitä on jo surullisen paljon esimerkkejä. Kuinka kauan annamme näiden korruptoituneiden ja häikäilemättömien ihmisten tuhota yhteiskunnalle harmittomien ihmisten elämiä?

En ole varma onko vankila ja/tai sakko paras tapa rangaista ihmistä, mutta peräänkuulutan edes häivähdystä johdonmukaisuudesta, vaikka sitten oikeusvaltion illuusion ylläpitämiseksi. Tai muuten…!

Leave a comment

Your email address will not be published.