Suomen hovioikeus ei ymmärrä sananvapautta

Parodialle asetettiin juuri uudet rajat – se ei saisi kuulemma loukata, eikä edes näennäisesti loukata tekijänoikeuksia. Tällaista on elämä oikeusvaltiossa nimeltä Suomi. Toivon hartaasti että korkein oikeus joutuu lukemaan tapauksesta muutakin kuin vastapuolen asianajajan selonteon – hovioikeus ei viitsinyt niin tehdä. EIT:ssä tämä tuomio viimeistään kumotaan, mikä tosin jatkaisi Suomen valitsemaa linjaa ihmisoikeuksien avoimena halveksujana, ainakin muihin pohjoismaihin verrattuna.

Tämänkin perusoikeuttamme rikkovan päätöksen pelotevaikutus ulottuu pidemmälle kuin Matti Nikin ihmisoikeudet. Mitä Suomessa uskaltaa enää kritisoida parodian tai satiirin keinoin ilman, että tarvitsee pelätä vuosikausien oikeusprosessia oikeusasteesta toiseen? Eivätkä tähänastiset, 36 920 euron oikeuskulutkaan ilman pelotevaikutusta jää. Kuinka suureksi lasku mahtaakaan kasvaa, ennen kuin päästään korkeimman oikeuden tuomioon asti?

Tämä poikkeuksellisen epäoikeudenmukainen, sananvapautta pilkkaava päätös korpeaa minua niin pahasti etten pysty tältä istumalta kirjoittamaan enempää. Tässä vielä EFFIn paheksuva lausunto tuomiosta. Yksi asia tosin on varma – tästä kuullaan vielä!

Leave a comment

Your email address will not be published.

One thought on “Suomen hovioikeus ei ymmärrä sananvapautta”