Kiitos äänesi, työmme jatkuu varmasti

Kiitos kaikille 221 äänestäjälleni. Toivoin 100 ääntä, joten tuloksen nähdessäni olin todella iloisesti yllättynyt.

Äänestin tietysti itseäni mutta kiitos kuuluu teille muille, jotka olisitte halunneet minut kansanedustajaksenne. Olen immarreltu ja todella kiitollinen rohkaisustanne – tämä oli ensimmäinen kertani ehdokkaana mutta nyt se ei todellakaan tule jäämään viimeiseksi. Äänenne ei ole siis missään tapauksessa mennyt hukkaan, päinvastoin! Tulos antaa minulle aivan uutta pontta jatkaa työtä piraattiasioiden eteen ja kirjasinkin itseni jo ehdolle ensi vuoden kunnallisvaaleihin, niinkuin moni muukin eduskuntavaaliehdokkaistamme.

Henkilökohtainen budjettini vaaleissa oli 50€, joka meni kokonaisuudessaan käyntikortteihin. Puolueen kannattamiseen meni aikaa ja rahaa monta kertaa henkilökohtaista etua enemmän, mutta se ei kaduta yhtään – näin sen ensimmäisissä vaaleissa pitikin mennä. Ensi kerralla suhdetta voi hieman parantaa henkilökohtaisen kampanjoinnin eduksi ja painattaa esimerkiksi omia flyereita.

Ehdokkaamme ovat innoissaan tuloksesta, jolla heilautimme itsemme kertarysäyksellä kaikkien pienpuolueiden ohi 0.5% valtakunnalliseen kannatukseen – se oikeuttaisikin yhteen kansanedustajapaikkaan jos systeemi olisi oikeudenmukainen!

Ikävä kyllä, äänestysjärjestelmästämme ollaan tekemässä entistäkin epäoikeudenmukaisempaa, ja kiinteä 3% äänikynnys tekee uusien puolueiden nousun eduskuntaan lähes mahdottomaksi. Piraattipuolue aikoo taistella tätä äänikynnystä vastaan kynsin hampain ja kutsuu kaikki todellisesta demokratiasta välittävät ihmiset mukaan – puoluejärjestelmäämme ei missään nimessä saa sementoida vanhojen puolueiden eduksi. Uusia tuulia tarvitaan ja niitä myös halutaan, kuten menestyksemme Piraattipuolueen ensimmäisissä vaaleissa kertoo.

Tästä on hyvä jatkaa, seuraavaksi siis kunnallisvaltuutetun paikkaa hakemaan!

Leave a comment

Your email address will not be published.

3 thoughts on “Kiitos äänesi, työmme jatkuu varmasti”