Persujen mainos MV-lehdessä

En tiedä, onko tämä MV-lehdestä löytämäni mainos (Päivän kuva) todella Persujen tekemä, vaikka siinä heidän logonsa onkin. MV-lehti mainitsee lähteekseen Facebookin. Lisäksi epäilen vahvasti ettei  lähdettä 80 000€ kululle löydy pikkupräntissä mainituista valtion talousarviosta tai palkansaajan tulonlaskuristakaan.

Kuvaan on selvästi yritetty konkretisoida suurta summaa kymmenellä haalarilla ja sanotaanpa se tässä ihan selkokielelläkin, heti haalareiden alapuolella:

Laskun maksuun tarvitaan kymmenen suomalaisen maksamat verot.

Kyseisen summan saavuttaisi kuitenkin jo yhdeksän duunarin veroilla 9*8912€=80 208€. Hypoteettiselle 80 000€ summalle lienee täysin turhaa pyytää tarkkaa lähdettä MV-lehdeltä tai sen kummemmin persuiltakaan.

Eniten tässä surkuhupaisassa esityksessä arveluttaa kuitenkin sen pakotettu konteksti: Heti seuraavassa kuvassa on huonosti manipuloitu kuva lapsesta, jolle on piirretty parta. Kuvatekstissä sanotaan, että “siinä on esikoulu rikastettu kerralla”. Yritetäänkö tässä todella luoda kuvaa tilanteesta, jossa täysi-ikäisiä turvapaikanhakijoita pääsisi esikouluun “soluttautumaan”?

Päivän kuva -kategoriassa Persumainos seuraa toista. Laura Huhtasaaren kuva komeilee viiden markan setelissä. Itseäni jäi nyt lähinnä askarruttamaan, aikooko Laura puhua partalapsista presidentinvaalikampanjassaan, vai oliko sittenkin niin, että joku tehtailee persujen nimissä luvatta mainoksia?

Leave a comment

Your email address will not be published.