Wikileaksin epäoikeudenmukaisin uhri

Bradley Manning on ollut eristyksissä yli 300 päivää ja viimeisin tieto on, että häntä uhkaa kuolemantuomio. Hän joutuu nukkumaan yönsä alasti ja häneltä on evätty lakanat koska hän on muka altis tekemään itsemurhan! Hänet uhataan teloittaa, koska häntä syytetään hallituksen ja sotilasjohdon tekemien rikoksien paljastamisesta. Mielestäni rikokset pitäisi aina paljastaa ja VARSINKIN kun niiden tekijänä on valtio, sillä loppujen lopuksi kansa on vastuussa hallituksensa päätöksistä. Lisäksi julkisuudessa on alkanut herätä epäilyksiä, että Manningia kidutetaan psykologisin keinoin, jotta tämä valehtelisi Assangen pyytäneen dokumentteja tai avustaneen niiden lähettämisessä Wikileaksille. Näin saataisiin vihdoin syy pyytää Assange tuomittavaksi Yhdysvaltoihin.

Lähdemme osoittamaan mieltämme maailmanlaajuisesti samana päivänä samasta asiasta: kohtelusta, jota Bradley Manning on saanut osakseen ja tuomme samalla amerikkalaisten  kaksoisstandardit esille: He kohtelevat epäinhimillisesti vankeja, joita ei olla edes tuomittu rikoksesta! Tällainen toiminta on oikeusvaltiolle täysin sopimatonta!

Kuvittelimme saavamme Amnestylta apua mielenosoituksen järjestämisessä, mutta he eivät kuulemma järjestä mielenosoituksia poliittisten puolueiden kanssa. Minä kuulun Piraattipuolueeseen, mutta tärkeintä mielenosoituksessa on tuoda räikeä epäkohta esille – minun tulisi voida pyytää ihmisiä osallistumaan mielenilmaukseen kanssani, vaikka liehuttaisinkin Piraattipuolueen lippua. Yhtä lailla mielestäni mitkä tahansa järjestöt X ja Y voivat osoittaa mieltä yhdessä muiden samanmielisten kanssa, riippumatta näiden taustasta. Luulin, että Amnestylle tärkeintä on saada huomiota oikeusmurhien uhreille. Poliittinen sitoutumattomuus tuntuu minusta toisarvoiselta, kun päämääränä on saada rikoksen uhrille oikeusturvaa.

20.3. klo 13 kokoonnumme Kolmen Sepän Patsaalle josta marssimme Yhdysvaltojen suurlähetystölle ilmaistaksemme jyrkän vastalauseen amerikkalaisten epäinhimilliselle vankien kohtelulle! Bradley ei saa oikeutta kuten eivät Guantanamon vangitkaan saaneet. Amerikkalaiset puhuvat vapaudesta ja demokratiasta muihin maihin hyökätessään, mutta tässä tapauksessa ne loistavat poissaolollaan – missä on demokratialle ominainen oikeusprosessi, missä tutkitaan ennen kuin hutkitaan?

Auta meitä kokoamaan suuri joukko koolle Stockmannin eteen, ja marssitaan siitä kertomaan vastalauseemme Yhdysvaltojen oikeuskäytännölle, pillit soiden! Be there, or be □ !

EDIT: En aio ottaa Piraattipuolueen lippua mielenosoitukseen. Ostin laatikollisen pillejä whistleblowingia varten!

Leave a comment

Your email address will not be published.

One thought on “Wikileaksin epäoikeudenmukaisin uhri”